RO  HU  EN
PRIMA PAGINA
DESPRE NOI
BÃILE TUSNAD
FACILITÃTI
Laleaua
Hotel Astoria **
Complex de agrement "Lacul Ciucas" Restaurantul Stânca Soimilor
VALENTINE DAY
TARIFE DE CAZARE
SERVICII SI POSIBILITATI DE EXCURSII
REZERVĂRI
CARTE DE OASPETI
GALERIE FOTO
CONTACT
BÃILE TUSNAD
STATIUNEA CELOR PATRU ANOTIMPURI
- BAILE TUSNAD -

Statiunea Baile Tusnad este situata în partea sudica a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între Muntii Harghita si Bodoc, în renumitul defileu al Oltului. Zona este bogat împadurita cu specii de conifere si foioase.

Este cel mai mic oras din România cu o populatie de aproximativ 1900 de locuitori. În 1986 a fost declarat oras datorita apelor minerale si a statiunii balneare, datorita frumusetii sale naturale si a proprietatilor curative. A fost numita deja în secolul trecut -Perla Ardealului-. Este cea mai importanta statiune turistica si balneara a judetului Harghita si una dintre cele mai frumoase asezari balneare ale României. Efect de mare valoare au peisajele din împrejurimi si obiectivele turistice naturale.

Statiunea este amplasata într-o zona avantajoasa din punct de vedere geografic, în culoarul Depresiunii Ciucului, care are deschidere din partea de nord - vest prin defileul Toplita - Deda, taiat de Râul Mures, motiv pentru care este usor accesibila din toate punctele tarii.
Orasul este traversat de drumul national nr. 12: - Brasov - Sfântu Gheorghe - Miercurea Ciuc - Baile Tusnad - Gheorgheni. D.N. 12 A, leaga localitatea de municipiul Bacau pe ruta Baile Tusnad - Miercurea Ciuc - DN 12 - Comanesti Bacau.
Magistrala feroviara 4 strabate Baile Tusnad de la sud la nord pe ruta Bucuresti - Brasov - Sfântu Gheorghe - Baile Tusnad - Miercurea Ciuc - Ciceu - Deda - Dej Calatori - Baia Mare - Satu Mare. La Ciceu se desprinde o linie secundara care traverseaza Carpatii Orientali pe ruta Ciceu - Adjud, legând doua magistrale feroviare ( 4 si 5 ) , dar si doua provincii istorice: Travsilvania si Moldova.

Turistii straini care intra pe calea aerului au la dispozitie Aeroportul International Bucuresti - Otopeni. Cei care vor sa ajunga mai aproape de Baile tot cu avionul, pot opta pentru plecarile din Bucuresti cu aterizare la Bacau.
Băile Tusnad se situeaza pe soseaua DN12 la 69 km de Brasov, 35 km de Sfântu Gheorghe, 34 km fata de Miercurea Ciuc.

Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise înca din a doua parte a secolului VIII - lea , în care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnicii satelor apropiate .

Alcatuirea geologica diferita a zonei creeaza conditii de geneza diferita apelor minerale care se poate constata atât din punct de vedere al compozitiei chimice cât si prin comportamentul fizic ( debit, temperatura ) .

Factorul determinant care cauzeaza formarea apelor minerale carbogazoase din zona, este prezenta emanatiilor de carbon, datorata activitatii postvulcanice a aureolei mofetice apartinând lantului eruptiv Caliman - Gurghiu - Harghita.

Sursele naturale hidrominerale sunt captate si utilizate în tratamentul balnear sub forma de cura interna si / sau externa.

Fenomenele de origine vulcanica de aici au fost foarte importante pentru înfiintarea si dezvoltarea statiunii. Mofetele si apele minerale au facut posibile folosirea acestui loc pentru scopuri turistice, de agrement si tratamente balneare.

Mofetele contin gaze otravitoare de temperaturi joase . Totodata în locurile unde apar mofete sunt amenajate instalatii pentru bai uscate cu bioxid de carbon.

Pot fi folosite doar cu prescriptie medicala. Stramosul statiunii Baile Tusnad a fost pe lânga izvorul Tisas. Din 1861 are denumirea de "Baile Tusnad" si din 1866 sunt analizate izvoarele lui si este îmbuteliata apa de la Izvorul principal. Din anul 1845 investitorii din jur au format o cooperatie si au început construirea statiunii. Izvorul principal de atunci era numit "Siloe" asemanându-l cu izvorul facator de minuni de lânga Ierusalim. Pâna la revolutia din 1848 s-au construit mai multe cladiri tip vila, care din pacate toate s-au ars în timpul revolutiei.

Cadrul natural a fost un factor determinant ca statiunea Baile Tusnad sa devina o statiune de o importanta internationala.

POTENTIAL BALNEAR

Baile Tusnad dispune de un potential balnear cu rezultate exceptionale în urmatoarele afectiuni:

Afectiuni ale sistemului nervos : nevroza astenica cu manifestari anxioase, depresive, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala.

Afectiuni cardiovasculare : afectiuni valvulare si ale miocardului -fara insuficienta cardiaca , stari dupa infarct miocardic - la cel putin trei luni de la externarea din spital, tulburari circulatorii (ale venelor si arterelor periferice ), hipertensiunea arteriala, sechele dupa flebite , varice.

Afectiuni cronice ale tubului digestiv si ale glandelor anexe : boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cronice - hipo si hiper acide, enterite, enterocolite , dischinezii biliare, maladii ale ficatului si cailor biliare .

Afectiuni endocrine : hipertiroidie usoara, insuficienta paratiroidiana , insuficienta suprarenala, boala Basedow .

PRIMA PAGINA   ||  DESPRE NOI   ||  BÃILE TUSNAD   ||  FACILITÃTI   ||  VALENTINE DAY   ||  TARIFE DE CAZARE
SERVICII SI POSIBILITATI DE EXCURSII   ||  REZERVĂRI   ||  CARTE DE OASPETI   ||  GALERIE FOTO   ||  CONTACT
Created by DirectWEB in 2006 (c).